Atomirotta

Levy-yhtiö: Atomi

Funkkia, punkkia, rappia, bluesia, rockia, rautalankamusiikkia – Mikko Sarjasen, Rane Raitsikan ja Jyrki Pajulaakson muodostama Atomirotta yhdistelee menestyksekkäästi näitä kaikkia.

Atomirotan IV-albumi julkaistiin 13.3.2020 oman Atomi levy-yhtiön kautta. Albumilla vierailee Guns´N´Rosesissa 80-luvun lopulta asti koskettimia soittanut Dizzy Reed, rumpali Gene Trautmann (ex -Queens Of The Stone Age), Michael Monroe ja luottobasisti Sami Yaffa. Levynjulkaisupäivänä covid-19 pysäytti elävän musiikin ja koko Suomen kattava levynjulkaisukiertue siirtyi hamaan tulevaisuuteen, mm. 4 loppuunmyytyä levynjulkkarikeikkaa Tavastialla. Myös kymmenien keikkojen festarikesä pyyhkiytyi.

Atomirotta julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2014 ja siltä lohkaisut singlet Aurinkoon ja Hima Taas nostivat yhtyeen yhdeksi vuoden ilmiöistä. Albumi oli julkaisijana toimineen Monsp Recordsin vuoden myydyin äänite ja YleX sekä Radio Helsinki valitsivat sen Viikon albumiksi. Aurinkoon -single valittiin äänivyöryllä Radio Helsingin kesähitiksi ja sen video on kerännyt Youtubessa jo yli 4 miljoonaa katselua. Atomirotta oli Emma-Gaalassa ehdolla vuoden 2014 tulokkaaksi ja vuoden 2014 yhtyeeksi. Atomirotan kesäkiertue 2015 kattoi lähes 30 esiintymistä. Atomirotan II -albumi ilmestyi keväällä 2016 ja nousi hienosti albumilistan sijalle 3. Levyllä kuullaan myös vierailevia tähtiä aina Apulannan Sipe Santapukista Queens Of The Stone Agen Gene Trautmaniin. Yhtye myi Helsingin maineikkaan Tavastia-klubin loppuun kahtena peräkkäisenä päivänä ja esiintyi kesällä 2016 laajalti Suomen festivaaleilla. Atomirotan III-albumi julkaistiin 13.4.2018 ja yhtye juhli levynjulkkareita Helsingin Tavastia-klubilla kolmena peräkkäisenä iltana 3-5.5. Kaikki illat olivat loppuunmyytyjä. 2019 festivaalikesä sisälsi kolmisenkymmentä esiintymistä. Tällä hetkellä Atomirotta keikkailee tasaiseen tahtiin ympäri Suomea klubeilla ja tapahtumissa.

Ladattavat materiaalit